AFT "Acasa la Nicolae Balcescu"


Aniversarea a 170 de ani de la infiintarea primei scoli militare romanesti a reprezentat contextul perfect pentru prima editie a intalnirilor institutilor care il au ca patron spiritual pe istoricul si revolutionarul Nicolae Balcescu. Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a organizat miercuri, 7 iunie, in parteneriat cu Muzeul Memorial "Nicolae Balcescu" si Primaria comunei "Nicolae Balcescu", din judetul Valcea o serie de activitati cultural - educative, in scopul promovarii traditiilor nationale, a spiritului de corp si apartenentei la simbolul patronimic comun.

Evenimentul a debutat cu slujba religioasa si ceremonia de depunere de coroane de flori la monumentul dedicat lui Nicolae Balcescu din centrul localitatii care-i poarta numele. In continuare a avut loc simpozionul "Acasa la Nicolae Balcescu" in cadrul caruia reprezentatii institutiilor participante si anume Academia Fortelor Terestre, Scoala Gimnaziala "Nicolae Balcescu" din Dragasani si Muzeul Memorial, au sustinut alocutiuni si o serie de prezentari.

Curtea interioara a conacului a fost gazda standurilor de prezentare a armamentului si tehnicii militare ale AFT, acestea fascinandu-i pe micii vizitatori, elevi de la scoala Gimnaziala din localitate si de la Scoala Nr.155 din Bucuresti, prezenti la muzeu in cadrul programului "Scoala Altfel".

AFT "Acasa la Nicolae Balcescu" s-a incheiat cu vizitarea complexului muzeal unde cei prezenti s-au "intors in timp" parcurgand incaperile conacului.


Album foto
Foto: Elena ANDREI

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.